13 Mart 2016 Pazar

REİS GIDA CAMMEO PİRİNÇ



Cammeo Pirinç,

Reis tarafından özel ambalajla ürün portföyüne katıldı

Kuru gıda sektörünün lideri Reis Gıda, özel ambalaj yaparak, CammeoPirinç’i ürün portföyüne dahil etti. Türkiye’de yetiştirilen CammeoPirinç’in, pilavda iyi netice alınması ve iri taneli olmasından dolayı, önümüzdeki günlerde daha fazla sofralarımızda yer alacağı belirtilmektedir.
T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı akredite laboratuvarlarında analizleri yapılan Cammeo Pirinç için,  GDO ve ağır metal analizleri yapılmıştır; GDO ve ağır metal içermediği tespit edilmiştir. 1.sınıf pirinç olan CammeoPirinç’in, tip A olup,  dane ağırlığının 31 gr olduğu kaydedilmiştir.

2016 Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edildi

Türkiye’nin önerisiyle, Birleşmiş Milletler (BM)’nin ‘2016’yı Uluslararası Bakliyat Yılı’ ilan ettiğini hatırlatan Mehmet Reis, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün dünyada, 800 milyonun üzerinde açlık sınırında yaşayan insan bulunuyor. Dünya nüfusunun 2050 yılında 9 milyarın üzerine çıkacağı düşünülürse, dünyanın daha fazla gıda üretmesi gerekiyor. Bakliyat açlığa çaredir, doyurucudur, bitkisel protein sağlar ve artımlıdır. Böylesine anlamlı bir yılda, yerli tohuma daha fazla önem vermeliyiz; verimli topraklarımızı tarım için kullanmalıyız; gençleri daha fazla tarımda çalışmaya teşvik etmeliyiz ve üretim yapılırken daha bilinçli ilaçlama yapmalıyız. Her platformda üzerine basarak dile getirdiğimiz bir konu var ki, her ülkenin kendi halkını doyuracak kadar gıda üretimini yapması zorunludur ve bu konu başka bir ülkenin çiftçisine bırakılamaz” şeklinde konuştu.
Geleceğin dünyasında ‘gıda ve su’ krizlerinin çıkacağının altını çizen Mehmet Reis, bir yandan dünya nüfusu artarken, diğer yandan toprakla uğraşan nüfusla birlikte verimli toprakların azalmaya devam ettiğine işaret ederek, gelecekte ‘gıda ve suyun’ ülkeler arasında ciddi krizlere neden olabileceğini sözlerine ekledi.


Türk bakliyatını 4 kıtada 22 ülkeye ihraç ediyor

Kuru gıda sektöründe 35 yılda, önce Türkiye ve ardından global pazarlarda bir dünya markası olmak için yola çıktıklarını kaydeden Mehmet Reis, şunları anlattı:
“Reis markasıyla, ülkemiz topraklarında yetişen bakliyat ürünlerini ülkemizin yanı sıra, ABD, Azerbaycan, İsveç, İngiltere, Almanya, Finlandiya, Norveç, Danimarka, Hollanda, Belçika, Slovenya, Avusturya, Bosna Hersek, Kanada, Katar, Kuveyt,  Fransa, İsviçre, KKTC, Türk Cumhuriyetler, Japonya’nın aralarında bulunduğu 4 kıtada 22 ülkeye ihraç ediyoruz. Reis Gıda’nın 40 çeşit bakliyat ürünü, her gün, dünyanın dört bir yanında, 100 binlerce ailenin sofrasında yer alıyor” dedi.

Taşköprü sarımsağı çalışmaları ‘Yeşil Ekonomi’ ödülünü getirdi 

Taşköprü sarımsağına ihracat kapısını açtıklarını anlatan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi:
“Taşköprü sarımsağının nehirlere dökülmesini engellemek için Türkiye’nin ilk sarımsak fabrikasını, 16 yıl önce Taşköprü’de kurduk. Taşköprü sarımsağının kalitesinin bozulmadan gelecek nesillere aktarılması için TÜBİTAK, Kastamonu Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerle projeler geliştirdik. Yerli tohumla üretilen coğrafi işaretli Taşköprü Sarımsağı Projesini, Metro Toptancı Market işbirliğiyle hayata geçirdik. Taşköprü sarımsağı için yaptığımız tüm çalışmalar, 2015 yılında Reis Gıda’ya ‘Yeşil Ekonomi’ ödülünü kazandırdı” diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder