12 Aralık 2014 Cuma

VERİTA GURME TADIM ETKİNLİĞİ


Geçen hafta cumartesi günü sevgili Tülin pastakasri.blogspot.com bloğunun  sahibi güler yüzlü arkadaşımın, daveti üzerine  kolombiyalı  CHEF ANDRES ORTİZ ve HALDUN ZEYNEL TÜZEL ile blogger arkadaşlarla beraber gastro kültür merkezinde verita  gurme tadım etkinliğine katıldım.

Chef Andres Ortiz bizlere cennet meyvesi diğer adı çarkıfelek meyvesi ile  Salmon carpaccio on passion fruit sauce ve çarkıfelek meyveli yoğurt hazırladı. Chef Haldun Zeynel Tüzel Kremalı kuşkonmaz çorbası  tadları harika muhteşemdi.


 


Türkiye’nin ilk kivi markası: Verita.
80’li yılların sonlarında muz ithalatıyla sektöre adım atan Verita Yönetim Kurulu Başkanı S. Zeki Birincioğlu, muz ithalatına ek olarak 1997 yılında kivi meyvesini ürün portföyüne katmış ve  Türkiye'nin ilk kivi markası “Verita”’yı yaratmıştır.
Türkiye’yi kivi ile tanıştıran ve “Verita” markasını yaratan S. Zeki Birincioğlu, tüketicilere daha kapsamlı ve kaliteli hizmet verebilmek için kurumsallaşarak  2002 yılında İdeal Tarım Ürünleri Ticareti AŞ’ yi kurmuştur.

Kurulduğu yıldan itibaren Türkiye’de kivi meyvesi yetiştiriciliğinin özendirilmesi ve geliştirilmesini hedeflemekte olan Verita, bu doğrultuda yerli üreticilere destek olmaktadır. 
Bunların haricinde Verita, Kosta Rika’daki üretim alanında Türkiye için özel ananas üretimine başlamıştır.  Yerli bir firmanın kendi ülkesi için yabancı bir ülkede standartları koruyarak ürün yetiştiriyor olması ülkemiz açısından bir ilk ve çok önemli bir projedir.
Verita bugün 6 kıtada, 35 farklı ülkede ve farklı iklimlerde yetişen her çeşit  meyveyi düzenli, sağlıklı, yüksek kaliteli, ekonomik ve hijyenik koşullarda tüketicilerin beğenisine sunmaktadır.

Dünyanın dört bir yanından gelen taze meyve ve sebzeler yıl boyunca, her biri kendi mevsiminde doğal koşullarda yetişmiş olarak, tüketiciyle buluşmaktadır. Böylece Verita, tüketicilere 12 ay boyunca mevsiminde taze ve sağlıklı meyve - sebze tüketme imkanı sunmaktadır.
Verita, sektörde uzun yıllar sonucunda kazanmış olduğu tecrübe ve know how sayesinde ürünlerin bahçelerden toplanıp reyonlara gelene kadarki tüm süreçlerinde global kalite standartlarını titizlikle uygulamakta ve sağlık açısından çok kritik olan soğuk hava zincirini kırmadan ülke geneline taze meyve- sebze dağıtımı yapmaktadır.

                                      ÇARKIFELEK  CENNET MEYVESİ 

"PASSİFLORA EDULİS" Dünyada  Passion Fruit  olarak bilinen bilimsel adı Passiflora edulis olan Tutku Meyvesi veya Çarkıfelek egzotik bir meyvedir.Anayurdu Amerika kıtasıdır.Oradan dünyaya yayılmış 400 kadar çeşidi vardır. Kolombiya ,Brezilya,Arjantin gibi tropik bölgelerde yetişir.Bu bölgelerde Maruçya  veya Glupa adıyla  da anılır.
Çarkıfelek meyvesinin kıvamı aroması benzersizdir.Mor renkli dış kabuğunun içinde sulu,jölemsi,ferahlatıcı bir meyve özü ve çıtır çıtır yenebilir çekirdekleri vardır.Besin değeri yüksektir.A,C,B2 vitaminleri kalsiyum fosfor potasyum ve lif açısından zengin bir meyvedir.Çarkıfelek bitkisi harmin ,harmol,harman ve passiflora adı verilen alkoloitleri ,flavanoitler ve beta karoten  gibi antioksidan gücü yüksek bitkisel kimyasalları içerir.

                                  
                                                  
                                   Salmon Carpaccio On Passion Fruit Sauce     
                                                     
                                                      Çarkıfelekli Meyveli Yoğurt
                                                     
                                                      Doğal bir sakinleştirici
                                                      Lif deposu
                                                      Diyabette kullanılabilir
                                                      Sindirim düzenleyici
                                                      Bağışıklık sistemine destek
                                                      Obezitede etkili
                                                      Tansiyon düşürücü



 Verita marka taze meyve ve sebzeleri tüketici olarak İstanbul’da MacrocenterMigrosCarrefour KipaMetro gibi ulusal, ÇağrıUyumÖzkuruşlar gibi yerel marketlerde bulabilirsiniz.

Bizleri    CHEF ANDRES ORTİZ ve HALDUN ZEYNEL TÜZEL ile blogger arkadaşlarla  buluşturan  sevgili arkadaşım Tülin Kalkana çok teşekkür ediyorum.Emeği geçen herkese  teşekkürler sevgiler :)













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder