7 Eylül 2014 Pazar

PATLICANLI HAVUÇLU ACI SOSLU ÇEMEN

MALZEMELER

1 Kg Kırmızı biber
2 Kg Domates
1 Kg Patlıcan
Yarım kilo Havuç
Yarım Çay bardağı zeytinyağı
 6 Diş Sarımsak
 Tuz
 Acı Sos

YAPILIŞI
Kırmızı biberleri ve domatesi yıkayıp küp şeklinde doğruyoruz.Robottan çekiyoruz.Sonra tencereye boşaltıp pişiriyoruz.Patlıcanları yıkayıp közliyoruz. Havuçları yıkayıp ayrı bir tencerede haşlıyoruz.
Domates ve biber suyunu çektikten sonra  közlenmiş patlıcanları ve havuçları robottan çekip içine atıp  zeytinyağ sarımsak tuz ve acı sosla beraber koyulaşıncaya  pişiriyoruz.  Servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder