9 Mart 2013 Cumartesi

BAKLAVA


MALZEME
1su bardağı sıvıyağ
1su bardağı yoğurt
1su bardağı süt
1 yumurta
2 kaşık sirke
1 kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Ceviz
300gr tereyağı
Acmak İçin; Nişasta

ŞERBETİ
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

YAPILIŞI
Un yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır.Tüm hamur malzemeleri ortasına konup kulak memesi bir hamur elde edilir.Hazırlanan hamur 30 dakika dinlendirilir.Sonra ceviz büyüklüğünde 45 beze yapılır.Her beze pasta tabağı büyüklüğünde nişastayla açılır .Acılan bezeler 15 'er olarak üst üste konur ve merdaneyle açılır. Her açılan 15 adet beze tepsiye konur aralarına ceviz  serpilir 45 beze tamamlanır.Bıçakla istediğiniz şekilde baklava dilimlenir ve üzerine erimiş tereyağı dökülür.Kızarana kadar fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder